Un bărbat a ajuns la spital, după ce a înghițit o baterie. Motivul pentru care medicii au crezut că a suferit un infarct

Un bărbat a ajuns de urgență la spital, crezându-se că a suferit un infarct, însă totul fost o alarmă falsă.

Bărbatul înghițise o baterie care afecta electrocardiograma (EKG), un test care măsoară impulsurile electrice ale inimii.

Odată ce medicii au scos bateria, EKG a revenit la normal, potrivit raportului, transmite Live Science.

„Dacă cineva înghite o singură baterie sau mai multe baterii, electrocardiograma poate imita modificări consistente cu cele ale unui infarct miocardic sau ale unui atac de cord”, a declarat un medic.

Tânărul de 26 de ani era un deținut care a ajuns de urgență la un spital din Florența, Italia, plângându-se de dureri de stomac la două ore după ce a înghițit intenționat o baterie. Acolo, după ce au văzut bateria prin intermediul unei radiografii, medicii au făcut un EKG.

EKG a arătat un semn al unui atac de cord cunoscut sub numele de „creșterea segmentului ST”. Aceasta înseamnă că un anumit segment al EKG, care este în mod normal plat, este, în schimb, ridicat, a mai adăugat expertul.

EKG a fost singurul semn al atacului de cord al deținutului. Nu avea antecedente de boli cardiovasculare și singurul său factor de risc pentru bolile de inimă era fumatul, potrivit raportului. El nu a raportat simptomele unui atac de cord (cum ar fi dificultăți de respirație), iar nivelurile sale de troponină, proteine ​​ale mușchiului cardiac care sunt eliberate în sânge în timpul unui atac de cord, au fost normale.

Rapoartele anterioare au vizat persoane care înghit baterii și care au electrocardiografe cu înălțime ST. De exemplu, acest efect a fost raportat la un bărbat care a înghițit șase baterii și la un alt om care a înghițit 18 baterii. Autorii rapoartelor anterioare au sugerat că poate a fost nevoie de mai mult de o baterie pentru a modifica EKG. Cu toate acestea, studiul respinge această ipoteză.

Riscurile la care sunt expuse persoanele care înghit baterii

„Mă îndoiesc că majoritatea medicilor sunt conștienți de acest fenomen”, a mai spus un specialist.

El îi sfătuiește pe medicii care tratează pacienții care au înghițit bateriile să verifice dacă există markeri biologici ai funcției inimii (cum ar fi nivelurile de troponină) înainte de a reacționa la electrocardiograma anormală și să scoată bateriile cât mai curând posibil.

Contactul bateriei cu acidul din stomac ar fi putut produce un curent electric care s-a deplasat către inimă și a afectat EKG.

Chiar dacă acești pacienți nu aveau de fapt atacuri de cord, înghițirea unei baterii ar putea răni inima.

„Efectele electrice prelungite ar putea provoca leziuni inimii”, a mai precizat un expert.

Există, desigur, și alte motive pentru a nu înghiți bateriile.

„Înghițirea unei baterii este periculoasă, deoarece defecțiunea ei poate provoca scurgeri de substanțe chimice sau chiar o ocluzie intestinală”, a adăugat acesta.

Sursa: Live Science

Total
0
Shares
 
Total
0
Share