Social

Un bărbat a fost amendat cu 47 500 lei pentru tăierea ilegală a arborilor într-un parc din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 23 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 51 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii prevăzute (art. 231 lit. b) din Cod penal) tăierea ilegală a arborilor din fondul forestier, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 950 unități convenționale, echivalentul a 47 500 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o activitate, ce ține de gestionarea fondului forestier pe un termen de 3 ani.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit actului de învinuire, inculpatul, de comun acord cu alte persoane, la data de 03 mai 2022, având drept scop tăierea ilegală a arborilor din fondul ariilor naturale protejate de stat, s-a deplasat în Parcul de cultură si odihnă „Valea Morilor’, în regiunea izvorului „Tamara”, unde a tăiat ilegal vegetația forestieră reprezentată de 11 arbori de specie salcâm.

Tot atunci, masa lemnoasă a fost transportată cu un autocamion și descărcată pe plaja lacului „Valea Morilor”, ulterior, fiind depistată de poliție și confiscată.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.