Social

Un bărbat a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari: Activa ca agent imobiliar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 28 martie 2022, un bărbat în vârstă de 30 ani, originar din Briceni, a fost condamnat la 10 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, fiind învinuit de comiterea infracțiunii de escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, potrivit actului de învinuire, inculpatul este acuzat că, în perioada august – decembrie 2021, activând în calitate de agent imobiliar la o companie, sub pretextul înstrăinării unui apartament din sectorul Râșcani al capitalei, a dobândit de la partea vătămată în trei tranșe, în calitate de avans, suma de 40000 de euro, după care nu și-a onorat obligațiile asumate și nici banii nu i-a restituit părții vătămate, utilizându-i în scopuri personale.

Ținând cont de faptul că, inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate și a acceptat toate probele administrate la faza de urmărire penală, indicate în rechizitoriu, judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Subsecvent, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a admis integral acțiunea civilă înaintată de către partea vătămată, dispunând încasarea din contul inculpatului a sumei de 40 000 de euro, cu titlu de prejudiciu material cauzat, a sumei de 100 000 de lei, cu titlu de prejudiciu moral și 10 000 de lei, cheltuieli de judecată legate de asistența juridică prestată de avocatul părții vătămate.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Sentința este cu drept de apel în Curtea de Apel Chişinău în termen de 15 zile prin intermediul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani.

loading...

Comments are closed.