Un bărbat a fost condamnat la 11 ani de închisoare, pentru escrocherie. Prejudiciu material este de peste 400 de mii de lei

Datorită eforturilor procurorilor și organului de urmărire penală, a fost obținută o nouă sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie (art.190 din Codul penal).

Potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 11 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis și cu privarea de dreptul de a gestiona procese financiare pe un termen de 5 ani.

Procurorii din cadrul Procuraturii municipale i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, în octombrie 2016, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul că va achita ratele lunare, a convins-o pe o victimă să-i ia acestuia în credit un telefon mobil la preț de 17 040 lei și un laptop la preț de 5 040 lei. Ulterior, s-a eschivat de la întâlnirile cu victima.

În februarie 2017, a mai convins o persoană să ia în credit un telefon, la preț de 8 901 lei, și altă persoană să ia în credit un laptop la preț de 8000 lei, sub același pretext, fără intenția de a-și onora obligațiile.

Tot în 2017, acesta a înșelat o persoană de 83 245 lei prin aceeași schemă infracțională și pe alte două victime de 58 828 lei și, respectiv, 31 998 lei.

În octombrie 2017, sub pretextul procurării automobilului de model „Infinity FX 45”, la prețul de 13 000 de euro, ce aparține cu drept de proprietate unei companii de leasing, locatar fiind victima, a transmis persoanei împuternicite de victimă 2000 de dolari SUA, în calitate de avans pentru a utiliza automobilul, până la achitarea sumei integrale. Ulterior, acesta s-a eschivat de la realizarea obligațiilor asumate și fără a avea careva împuterniciri legale, a ieșit cu automobilul de pe teritoriul Republicii Moldova, în Ucraina, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Astfel, prin acțiunile sale ilegale, a deposedat victima de automobil și a lăsat în sarcina ultimei achitarea ratelor de leasing, prin ce i-a cauzat o daună materială în sumă de 230 990 lei.

În total, părților vătămate le-a fost cauzat un prejudiciu material de 444 042 lei.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share