Un bărbat a fost reținut pentru coruperea unui polițist de frontieră cu 8 600 lei

Ofițerii Direcției securitate internă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), în conlucrare cu cei din Direcția urmărire penală a IGPF, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță reținerea unui bărbat, pentru coruperea unui polițist de frontieră cu 8 600 lei.

În schimb, polițistul ar fi urmat „să-l ajute” pe bărbatul din municipiul Chișinău cu vârsta de 39 ani la organizarea tranzitării ilegale Moldovei de către migranții din Asia și Ucraina, spre România. În acest scop, acesta și grupul infracțional din care făcea parte aveau pregătite ca să le pună la dispoziție migranților bărci gonflabile pentru traversarea ilegală a Prutului. De asemenea, grupul infracțional le furniza și acte cu modificări ilegale, contra sumei de circa 5 000 euro per migrant.

Angajatul Poliției de Frontieră – ofiter de investigatie al Direcției Regionale Vest, însă, a denunțat autorităților de drept intenția bărbatului de corupere, în două tranșe. Prin urmare, autoritățile au monitorizat fapta bărbatului de corupere și l-au reținut, în municipiul Chișinău. Au urmat percheziții la domiciliul acestuia, de unde a fost ridicată și barca pregătită pentru traversarea Prutului de către migranți, dar și alte obiecte importante cercetării penale.

Ulterior, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, urmare a încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Anterior, acesta și-a ispășit pedeapsa în închisoare pentru răpirea unei persoane și a unui mijloc de transport, un alt dosar al acestuia este examinat în judecată pentru furt și huliganism. Investigațiile continuă, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Poliția de Frontieră informează cu privire la angajamentul constant în lupta împotriva corupției și pentru menținerea integrității. Orice formă de acte ilegale va fi investigată în mod riguros, iar cei găsiți vinovați vor fi trași la răspundere potrivit legii. În acest sens, venim cu un apel către cetățeni de a se conforma rigorilor legislației naționale și de a conștientiza urmările negative de corupere a unui agent public.

Total
0
Shares
Total
0
Share