Social

Un bărbat a rămas fără Mercedesul său la Vama Leușeni! Iată din ce motiv

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cetățean român a rămas fără mașină după ce a vrut să intre în Moldova cu un certificat de înmatriculare fals. Incidentul a fost înregistrat în această noapte în punctul de trecere Leușeni, când un Mercedes ML 350 a ajuns la zona de control.

La solicitarea polițistului de frontieră, conducătorul auto a prezentat toate documentele necesare autorizării trecerii frontierei de stat. La examinarea actelor a apărut suspiciuni asupra certificatului de înmatriculare emis în Bulgaria. Documentul semnala elemente clare de falsificare.

Șoferul în vârstă de 33 de ani s-a declarat uimit atunci când a fost anunțat de către polițistul de frontieră că nu-și poate continua călătoria și că mașina va fi reținută în vamă până la finalizarea cercetărilor. Omul a declarat că a cumpărat mașina de la un bucureștean, căruia i-a oferit alt autoturism plus diferența de bani. Acesta susține că nu avea habar că documentul nu este original.

În consecință, a fost întocmit proces verbal de constatare a ilegalității, iar documentul cu pricina remis pentru efectuarea expertizei tehnico-judiciare. Conducătorul auto, conform prevederilor art. 361, al.1 CP al RM, riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

romania moldova, a rămas fără Mercedesul său la Vama Leușeni, Motivul, masina 4x4, frontiera moldova, vama romania

loading...

Comments are closed.