Lifestyle

Un bărbat care a cumpărat mobilă second-hand a descoperit în ea o sumă mare de bani de care nimeni nu știa nimic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat care a cumpărat o mobilă de bucătărie second-hand a fost surprins când a găsit 150.000 de euro ascunși într-unul dintre dulapuri, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Thomas Heller, din Bitterfield, Germania, a cumpărat mobila care a aparținut unui cuplu în vârstă de pe un site de licitații și s-a bucurat că a putut să negocieze prețul, achiziționând-o cu 240 de euro, cu 60 de euro mai puțin decât oferta inițială, de 300 de euro.

Dar atunci când a primit mobila, bărbatul de 50 de ani a fost foarte mirat să găsească cei 150.000 de euro puși în două cutii care erau ascunse într-un sertar, potrivit Der Spiegel.

Heller, manager al unui proiect de locuințe sociale, n-a stat deloc pe gânduri și s-a dus direct la poliție să anunțe descoperirea.

Ofițeri au început o anchetă pentru identificarea proprietarului de drept al mobilei, având în vedere că aceasta nu a fost vândută direct, ci printr-un intermediar care se ocupă de eliberarea spațiilor.

Astfel, s-a descoperit că banii îi aparțineau unei femei în vârstă de 91 de ani din orașul Halle, care a fost internată într-un azil de bătrâni după moartea soțului. Ulterior a murit și femeia, iar nepotul acesteia a decis să vândă o parte din bunurile din casă prin intermediul unui prestator de servicii.

Nepotul a declarat pentru presa locală că habar nu avea de banii ascunși în mobila de bucătărie, că bunicii lui nu i-au spus niciodată că ar avea o sumă atât de mare de bani în casă, așa că și pentru el a fost o surpriză uriașă să audă de existența lor.

Conform legislației germane, dacă o persoană găsește o sumă mai mare de 10 euro, păstrarea acesteia este infracțiune, care se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare. Pe de altă parte, cel care găsește bani poate primi în mod legal 3% din sumă, astfel că Heller a câștigat, până la urmă, 4.500 de euro.

 

loading...

Comments are closed.