Alte știri

Un bărbat ce a suferit fractura coloanei vertebrale a fost aruncat de pe șantier pentru „a evita un scandal”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un angajat din regiunea Lipețk, venit la Moscova pentru a-și câștiga o bucată de pâine, după ce a suferit o traumă gravă a fost aruncat de la șantier pentru a evita un scandal, povestește sora victimei, Iulia Savina pentru un portal de știri din Rusia.

Nicolai Volhin, era angajat la un șantier în sud estul Moscovei. Cum se întâmplă des în astfel de situație, era angajat neoficial. Acesta a venit în capitală pentru a face bani și a-și hrăni soția și cei doi copii care-l așteptau în Lipețk.

„Din spusele dirigintelui de șantier, peste Nicolai au căzut câteva scânduri mari, fiind strivit de ele. Medicii au confirmat acest lucru. Când s-a întâmplat tragedia, fratele meu a fost scos înafara șantierului. Dirigintele s-a speriat de un scandal și a cerut ca fratele meu să fie schimbat din hainele de lucru în cele cotidiene. Până l-au schimbat și l-au târât, i-au agravat trauma. Dirigintele de șantier dorea să îl lase pe fratele meu în stradă să moară, fără a chema ambulanța. Un muncitor a insistat însă”, spune sora victimei.

Timp de două luni, bărbatul s-a aflat la terapie intensivă. Medicii i-au diagnosticat fractură a coloanei vertebrale și ruptură a măduvei spinării. Starea bărbatului contină să fie gravă, iar șansele ca el să poată merge vreodată sunt foarte mici. Plus la asta, au început și problemele cu plămânii, atinși și ei în timpul loviturii.

Sora victimei a povestit că administrația firmei a contactat familia a doua zi și au propus o sumă de bani pentru a „uita” de acest caz. Dar s-a decis să fie scrisă o plângere în inspecția muncii, pentru că există problema ca bărbatul să rămână inapt de muncă pentru toată viața. Rezultate însă nu sunt, procedura fiind agravată de faptul că Nicolai nu lucra oficial.

loading...

Comments are closed.