Alte știri

Un bărbat cu doi nepoți s-au prăbușit sub gheața unui lac din Ialoveni. Doar unul a putut fi salvat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața zilei de 14 februarie angajații IGSU au fost alertați pentru a interveni în localitatea Misovca raionul Ialoveni.  Potrivit primelor informații doi minori, băieți cu vârstele de 13 ani și 4 ani, dar și bunelul acestora, un bărbat în vârstă de 61 de ani s-au prăbușit sub gheața subțire a bazinului acvatic din apropierea localității, după ce au ieșit la săniuș pe lac.

Cazul a fost recepționat la Serviciul 112 la ora 10:50. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de intervenție a salvatorilor din localitățile Puhoi și Căinari. Ajunși primii, salvatorii din cadrul Postului teritorial Puhoi au reușit să salveze băiatul în vârstă de 13 ani.

Alte două persoane, minorul în vârstă de 4 ani și bărbatul de 61 de ani nu mai dădeau semne de viață. Operațiunea de salvare  a băiatului rămas în viață, dar și de extragerea celor două cadavre a avut loc la o distanță de  aproximativ 30 metri de la mal. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

IGSU îndeamnă repetat populația să nu meargă pe gheața bazinelor acvatice.  Îndemnul salvatorilor este și pentru oamenii care au în grijă minori, aceștia sunt rugați să –și supravegheze copii pentru a nu merge la săniuș, sau la joacă pe iazuri.

Minorii se pot  prăbuși  cu ușurință sub gheața lacurilor și a râurilor, întrucât grosimea acesteia este foarte subțire. Potrivit IGSU de la începutul anului 2021 în Republica Moldova s-au înecat 7 persoane, inclusiv 2 copii.

loading...

Comments are closed.