Social

Un bărbat de 28 de ani din Hîncești, cercetat penal pentru deținere ilegală de armament

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 4 septembrie curent, polițiștii din Hîncești, în comun cu ofițerii BPDS „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției, sub conducerea Procuraturii raionului Hîncești, au destructurat activitatea infracțională a unui bărbat de 28 de ani, ce deținea ilegal armament.

În urma unor percheziții, la domiciliul acestuia din raionul Hîncești, polițiștii  au depistat și ridicat o armă de foc cu țeavă lisă dezmembrată și mai multe cartușe de diferit calibru.

Oamenii legii au stabilit că arma era deținută ilegal. Munițiile au fost ridicate și expediate pentru efectuarea expertizei balistice. Urmează să se stabilească dacă acestea au fost sau nu folosite la comiterea unor  infracțiuni.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor”. Conform legislației în vigoare, persoana  culpabilă de asemenea infracțiune, riscă  amendă de la 650 la 950 unităţi convenţionale, sau închisoare de până la 3 ani.

Citește și: CUTREMURĂTOR // Un bărbat de la Cojușna a căzut într-o fântână de nouă metri adâncime

loading...

Comments are closed.