Alte știri

Un bărbat de 35 de ani, reținut pentru furtul unei biciclete. Ce pedeapsă riscă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, originar din or. Tiraspol, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău,  pentru comiterea unui furt de bicicletă. Acesta nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani au fost sesizați în dimineața zilei de 31 martie, de către un tânăr în vârstă de 18 ani, comunicând că i-a fost sustrasă bicicleta din debaraua blocului de locuit de pe str. Cahul. La locul faptei polițiștii au stabilit că individul a pătruns în debaraua de la et. 8 prin deteriorarea lacatului de unde a sustras bicicleta de model ,,Olympia”.  Prejudiciul cauzat tânărului constituie 1 800 lei.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală conform art. 186 CP ,,Furt”.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii secției investigație infracțiuni și urmărire penală a IP Râșcani, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că bicicleta sustrasă a vândut-o la preț de 500 lei, într-o suburbie a capitalei.

Totodată ofițerii de investigație în cadrul acțiunilor desfășurate au depistat și ridicat bicicleta, aceasta urmează a fi returnată proprietarului.

Pentru fapta comisă bărbatul riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă)

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat.

– Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți.

loading...

Comments are closed.