Alte știri

Un bărbat de 46 de ani din Chișinău riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani. De ce este învinuit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 46 de ani locuitor a capitalei, a fost reținut de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru de comun cu angajații din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău oficiul Centru, pentru comiterea unui atac tâlhăresc.

În după amiaza zilei de 27 aprilie, polițiștii au fost alertați de către angajatul unei companii de microcreditare amplasată pe str. M. Varlaam, comunicând că a fost amenințat cu un pistol de către un individ. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată a inspectoratului de poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști tânărul în vârstă de 25 de ani, a comunicat că în timp ce se afla la serviciu, a intrat un individ și amenițând-ul cu o armă a sustras suma de 12 435 lei, care la acel moment se aflau în aparatul de casă.

Acțiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere. Pe caz a fost dispusă inițierea unei cauze penale prevăzută de art.188 C.P.

Polițiștii au dispus și efectuat un spectru larg de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, în urma cărora a fost identificat și reținut individul care a comis atacul tâlhăresc. Suspectul a fost escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina. Arma cu care individul a amenințat angajatul companiei de microcreditare s-a dovedit a fi de model PM (pneumatic) deținută ilegal de acesta, a fost ridicată de către angajații poliției.

Actualmente bărbatul este plasat în arest pentru un termen de 30 de zile și cercetat penal pentru ,,Tâlhărie”, iar conform legislației în vigoare el riscă închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.

În acest context, Poliția vine cu recomandări în adresa agenților economici:

Apelaţi la serviciile agenţiilor de pază licenţiate, care sunt dotate cu mijloace tehnice ultramoderne şi sunt capabile să asigure integritatea bunurilor materiale.
Dacă o persoana ce intră în oficiu, farmacie sau alte instituții și vi se pare că are un comportament suspect, stați în apropierea butonului de alarmă.
Reacționați imediat și apăsați butonul de alarmă dacă persoana se apropie foarte aproape de DVS, pentru ca să se intervină imediat și suspectul să fie reținut.
În cazul în care ați devenit victimă sau sunteți martor a unei infracțiuni, sesizați imediat POLIȚIA la numărul de telefon pentru apeluri de urgență 112 !

loading...

Comments are closed.