Alte știri

Un bărbat din Anenii Noi, reținut pentru furturi din mai multe locuințe din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, originar dintr-o localitate din r. Anenii Noi, a fost reținut de către angajații Poliție Capitalei, pentru comiterea mai multor furturi din locuințe pe teritoriul mun. Chișinău.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Individul pe parcursul lunilor septembrie-octombrie, a pătruns în cel puțin 3 apartamente din sectoarele Botanica și Buiucani, de unde a sustras mai multe bunuri materiale. În cadrul investigațiilor polițiștii au acumulat probe concludente ce i-ar demonstra vinovăția în comiterea infracțiunilor.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală demarate polițiștii au stabilit că suspectul câteva zile urmărea după apartament și se asigura că pe parcursul zilei proprietarii lipsesc de la domiciliu și prin deteriorarea lacătului de la ușă intra în locuință și sustrăgea bunurile materiale.  Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 60 000 lei.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală desfășurate de polițiști suspectul în comiterea infracțiunilor a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al DP mun. Chișinău și este cercetat penal pentru Furt. Conform legislației în vigoare acesta riscă  amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Actualmente angajații polției întreprind toate măsurile de investigație privind implicarea individului și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

-Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;

-Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;

-Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;

loading...

Comments are closed.