Un bărbat din capitală a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru violență în familie soldată cu decesul victimei

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, care a cauzat decesul victimei.

Prin sentința din 26 decembrie 2023, pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul, în vârstă de 41 de ani, originar din mun. Chișinău, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de timp închis, transmite printr-un comunicat Procuratura Republicii Moldova.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la data de 30 august 2023, aflându-se la domiciliul său din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, în urma unui conflict spontan cu concubina sa, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste suprafața corpului, cauzându-i conform raportului de expertiză judiciară vătămări corporale grave, care au dus la deces.

Conform declarațiilor martorilor, cuplul frecvent se certa, dar bărbatul și femeia se împăcau și continuau să locuiască împreună.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea faptei imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile de la data pronunțării sentinței motivate, la Curtea de Apel Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share