Social

Un bărbat din Căușeni a pătruns în biserică de unde a furat colaci și dulciuri după o slujbă de înmormântare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr a furat dintr-o biserică colaci, făină, dulciuri și alte produse alimentare, dar și cruci din aur și argint, după ce a fost uitat în biserică la finalul unei slujbe de înmomântare. Incidentul a avut loc ieri, 3 ianuarie, în jurul orei 17:50, în localitatea Căinari, din raionul Căușeni.

Tânărul, în vârstă de 31 de ani, a participat ieri la o slujbă de înmormântare, iar la final, după ce toți au ieșit din lăcașul sfânt, acesta nu a fost observat de palamarul bisericii și a fost încuiat în interior, scrie deschide.md

Oamenii din localitate au declarat că acesta suferă de alcoolism cronic. Fiind în stare de ebrietate, a încercat să iasă din biserică, însă, după ce a realizat că ușa este încuiată, a forţat-o până s-a deschis lacătul, după care a sustras mai multe bunuri din interior și a plecat de la fața locului.

Deschide.md scrie că, solicitată telefonic, Silvia Vetcu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru presă că individul ar fi luat într-o sacoșă, făină, pâine, colaci, dulciuri, crupe, cinci cruciulițe din aur, dar și cinci cruciulițe și lănțișoare din argint. Ulterior a plecat la primărie și a lăsat sacoșa pe scările instituției.

„După ce s-a mai plimbat puțin prin sat, a decis sa se întoarcă în biserică și să mai fure ceva bunuri, dar a fost prins de paznicul lăcașului, care l-a anunțat pe preot despre acest fapt, iar ultimul a alertat poliția”, a precizat Vetcu.

Vetcu a ținut să menționeze că făptașul și-a recunoscut vina, iar pe numele său a fost pornită o cauză penală. Totodată, a fost dispusă și efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a stabili dacă individul era responsabil în momentul comiterii infracțiunii.

Amintim că nu este primul caz de furt din lăcașurile sfinte din ultima perioadă. La data de 27 decembrie, un bărbat a pătruns în Catedrala Mitropolitană din centrul capitalei și după ce a snopit paznicul în bătaie a prădat biserica.

loading...

Comments are closed.