Un bărbat din Cimișlia riscă 10 ani de detenție pentru atacul tâlhăresc săvârșit asupra unei bătrâne de 88 de ani

La data de 14.12.2022, Procuratura raionului Cimișlia, a trimis pe masa magistraților cauza penală intentată la 06.12.2022, în privința unui bărbat de 34 de ani, învinuit conform art.188 alin.(2) lit. d), e) și f) din Codul penal RM, tâlhăria, adică atacul săvârșit asupra unei persoane în scopul sustragerii bunurilor, însoțit de violență periculoasă pentru sănătatea persoanei agresate, prin pătrundere în locuință, cu aplicarea obiectelor folosite în calitate de armă și cauzarea de daune în proporții considerabile.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, întreprinse de angajații Procuraturii raionului Cimișlia și ai Inspectoratului de Poliție Cimișlia, s-a stabilit, că învinuitul, la data de 05 decembrie 2022, aproximativ pe la orele 20:00, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a pătruns în domiciliul victimei, amplasat într-un sat din raionul Cimișlia, după care, a atacat-o, aplicându-i lovituri în regiunea capului cu o bucată de lemn, și a sustras din casa ei, mijloace bănești în sumă de 8000 de lei.

În urma acțiunilor de violență ale învinuitului, bătrânei i-au fost cauzate leziuni corporale sub formă de plăgi pe cap, echimoze pe spate, care se califică ca vătămări corporale ușoare.

La data de 06.12.2022, învinuitul a fost reținut de organul de urmărire penală pe un termen de 72 de ore, iar la demersul procurorului, în privința bărbatului a fost emis mandatul de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Menționăm că persoana acuzată nu este la prima abatere de ordin penal.

Învinuitul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share