Social

Un bărbat din Edineț riscă 10 ani de închisoare pentru tâlhărie comisă în capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 32 de ani originar din r. Edineț, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui atac tâlhăresc.

În noaptea de 19 octombrie, angajații Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, de către un tânăr comunicând că a fost amenințat cu un obiect asemănător cu un cuțit și deposedat de mijloacele financiare pe str. Ismail.

Urmare a recepționării apelului telefonic imediat la fața locului s-au deplasat un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă și specializată în stabilirea circumstanțelor. La locul faptei victima, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se deplasa spre domiciliu de el s-a apropiat un individ care dorea să îi vândă un parfum. Tânărul a refuzat să procure parfumul propus iar când se apropiau de blocul de locuit a început să îl  agreseze. Încercând să fugă, individul l-a urmărit și ajungând-ul la lift cu un obiect asemănător cu un cuțit l-a amenințat și în mod deschis i-a sustras mijloace bănești în sumă de 835 lei, după care a părăsit locul comiterii infracțiunii. Totodată tânărul a comunicat forțelor de ordine semnalmentele individului și în ce era îmbrăcat.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea și reținerea făptașului suspectat în comiterea infracțiunii. Ulterior în cadrul acțiunilor întreprinse la fața locului au fost stabilite camere de supraveghere care au surprins acțiunile individului care urmărea victima.

Astfel, în cadrul măsurilor întreprinse de forțele de ordine, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut la scurt timp după comiterea infracțiunii. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Bărbatul este cercetat penal pentru ,,Tâlhărie”, iar conform legislației el riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 10 ani.

loading...

Comments are closed.