Alte știri

Un bărbat din Florești, reținut pentru pungășii în capitală. Ce pedeapsă riscă acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, originar din r-nul Florești, a fost reținut de angajații Serviciului Combatere Infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău de comun cu ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de poliție Centru, fiind suspectat de comiterea unei pungășii.

Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au fost sesizați la data de 31 iulie. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că, suspectul în timp ce se afla pe str.Mitropolit Varlaam a identificat potențiala victimă, pe care urma să o deposedeze de bunuri. Astfel, bărbatul a sustras din geanta doamnei de 44 de ani, portmoneul cu mijloace bănești. Prejudiciul cauzat fiind de 6 400 lei.

În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală efectuate de polițiști, suspectul a fost identificat, localizat și reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, declarând că a profitat de neatenția victimei și i-a sustras banii.

Atât portmoneul cât și banii au fost ridicați și returnați victimei.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru ,,Pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

loading...

Comments are closed.