Un bărbat din Ocnița condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor

Procuratura raionului Ocnița anunță că, inculpatul în vârstă de 76 de ani a fost pus sub învinuire pe faptul că, în noaptea lui 17 iulie 2023, aflându-se la domiciliul său amplasat într-un sat din raionul Ocnița, în procesul unei cerți cu un oaspete de al său, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 68 de ani, i-a aplicat acestuia multiple lovituri cu pumnii și picioarele în regiunea capului, cauzându-i leziuni corporale incompatibile cu viața.

Inculpatului i-a fost imputată săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 145 alin. (1) Cod penal – omorul intenționat. Acesta a negat că ar fi comis fapta.

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central din 05 februarie 2024, inculpatul a fost recunoscut vinovat, aplicându-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 15 ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Sențința este cu drept de apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Este de menționat faptul că, inculpatul are trecut infracțional, anterior fiind condamnat pentru un alt omor, pentru care și-a ispășit pedeapsa. La fel, acesta a mai fost condamnat pentru două episoade de violență în familie.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share