Alte știri

Un bărbat din Râșcani a fost reținut pentru 72 de ore pentru trecerea ilegală a frontierei moldo-ucrainene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un moldovean a fost readmis din Ucraina după ce a fost observat de către patrula Sectorului Poliției de Frontieră Larga în timp ce a traversat hotarul clandestin. Audiat, bărbatul și-a recunoscut vina, fiind cercetat penal pentru trecere ilegală. 

Polițiștii de frontieră aflați ieri, 12 aprilie curent, pe sectorul de responsabilitate au observat prin binoclu, la câțiva kilometri departare, o persoană ce se îndrepta grăbită să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Acesta avea direcția de deplasare Larga – Kelmențî. Imediat a fost anunțat serviciu dispecerat care a transmis informația angajaților Serviciului Grăniceresc al Ucrainei. Ultimii au acționat rapid și în colaborare cu polițiștii de frontieră ai Republicii Moldova au reușit reținerea moldoveanului, pe flangul stâng, în imediata apropiere de hotarul moldo-ucrainean.

După înregistrarea cazului s-a efectuat readmisia conform procedurii legale. Astfel că, în seara zilei de ieri bărbatul a fost preluat de către echipa SPF Larga și adus la sediul Sectorului.

Audiat, acesta a comunicat că își dorea să ajungă în orașul Kiev pentru a-și găsi de lucru, iar în lipsa documentului de călătorie a recurs la săvârșirea infracțiunii pevăzute de art. 362 Cod Penal al Republicii Moldova.

În prezent, moldoveanul de 58 de ani și originar din raionul Rîșcani este reținut pentru 72 de ore. Polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

loading...

Comments are closed.