Alte știri

Un bărbat din Taraclia, documentat pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un moldovean riscă să fie penalizat pentru tentativa de trecere ilegală a hotarului. Polițiștii de frontieră l-au reținut la doar câțiva metri de la frontiera moldo-ucraineană. Acesta a încercat să ajungă în orașul Bolgrad, Ucraina, prin ocolirea punctului de trecere pentru că nu deținea vreun act.

În după amiaza zilei de ieri, 4 august curent, la Sectorul Poliției de Frontieră Vulcănești a fost receptionată o informație referitor la o tentativă de trecere ilegală a frontierei. Astfel, patrula mobilă a Sectorului aflată în misiune de serviciu s-a deplasat pe direcția localităților Mirnoe –Vinogradovca. În urma acțiunilor întreprinse au identificat un bărbat ce se îndrepta cu pas grăbit spre linia de frontieră, prin ocolirea intenționată a punctului de trecere.

După ce a fost monitorizată câteva clipe, persoana a fost reținută și solicitată să prezinte vreun act de identitate, fapt ce nu s-a întâmplat.

În baza cercetărilor preliminare, s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 40 de ani, este originar din raionul Taraclia, satul Budăi. Audiat, cetățeanul sus menționat, a declarat că își dorea să ajungă la piața din orașul Bolgrad, Ucraina, iar din lipsa documentului de călătorie a recurs la această ilegalitate.

În repercursiune a fost întocmit proces verbal de constatare a tentativei de trecere ilegală a frontierei de stat. Cazul fiind cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală din cadrul DR Sud, conform art. 362 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.