Social

Un bărbat i-a rupt coastele unui medic de la Spitalul nr.1 din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Şefa secţiei Terapie de la Spitalul Municipal nr.1, Ala Valenga, a fost bătută de soțul unei paciente. Starea ei este grav-medie, ea fiind diagnosticată cu comoție cerebrală și mai multe coaste rupte. Incidentul s-a întâmplat după ce o pacientă a murit pe patul de spital în secția pe care o conduce Valenga, scrie DESCHIDE.

Șeful instituției medicale, Iurie Dondiuc, a declarat că pacienta avea sub 70 de ani și a decedat din cauza unei afecțiuni care de regulă nu dă semne preventive (n.r. în termeni simpli: i s-a rupt aorta, vasul principal al inimii).

„Ea suferea de maladii cardio-vasculare destul de pronunțate. Maladii cronice. S-a făcut deja necropsia și a fost constată defecția aortei, cu alte cuvinte ruptura aortei, o maladie des întâlnită la vârstnici, care de regulă apare subit”, spune Dondiuc.

Astăzi, soțul pacientei a venit la spital și a luat-o la bătaie pe șefa secției pe motiv că nu ar fi întreprins nimic pentru a o salva pe nevasta lui. Mai mult, medicul striga pe coridoare că doctorița pe care a bătut-o ar fi cerut bani de la soția lui, povestește un pacient care a fost martor al scandalului.

Iurie Dondiuc, a declarat ulterior că rudele pacientei decedate și-au cerut scuze pentru comportamentul bărbatului. Cu toate acestea, conducerea spitalului a chemat poliția pentru a întreprinde măsurile care se impun în astfel de situații.

 

loading...

Comments are closed.