Social

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, condamnat la 13 ani de închisoare cu executare, pentru viol

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 11 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Hâncești.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, prin sentința nominalizată, un bărbat în vârstă de 30 de ani, originar din raionul Șoldănești, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 13 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de viol al unei persoane care nu a împlinit vârsta de 14 ani.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părții vătămate a prejudiciului moral în sumă de 100 000 lei și a cheltuielilor judiciare în sumă de 46 024 lei.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, la sfârșitul lunii august 2018, inculpatul, prin amenințarea verbală a victimei, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, datorată vârstei fragede, ştiind cu certitudine, că ultima nu a atins vârsta de 14 ani, a întreținut cu ea un raport sexual forțat.

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 15 zile de la data pronunțării sentinței motivate, la Curtea de Apel Chișinău.

Persoanele acuzate de săvârșirea unei infracțiuni sunt prezumate nevinovate până când vinovăția lor nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.