Actualitate

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, aflat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat cu succes către echipa SAMU Centru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viața unui bărbat în vârstă de 40 de ani, aflat în stop cardio-respirator, a fost salvat în urma unei resuscitări reușite efectuate de către membrii echipei de terapie intensivă mobilă a Substației de Asistență Medicală Urgentă Centru.

Incidentul a avut loc la data de 11 august curent, în sectorul Telecentru al Capitalei. La ora 10:58, la Departamentul Dispecerizare al IMSP CNAMUP a fost înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat cu politraumatism survenit în urma căderii de la etaj.

Echipa SAMU Centru a ajuns la locul solicitării în timp de 10 minute. Membrii echipei de asistență medicală urgentă au evaluat pacientul și au constatat că bărbatul era în stare generală critică, inconștient, fără respirație, puls și tensiune. Prompt au fost inițiate măsuri de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, ca urmare manevrele echipei de pe ambulanță au fost soldate cu succes.

Ulterior, după stabilizarea și menținerea funcțiilor vitale, pacientul a fost transportat asistat în cadrul DMU al IMSP Institutul de Medicină Urgentă cu monitorizare permanentă a indicilor vitali în timpul transportării la spital.

loading...

Comments are closed.