Un bărbat în vârstă de 66 de ani din Ialoveni a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

Cu contribuția procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Ialoveni, a fost posibilă condamnarea unui bărbat, acuzat de comiterea unor infracțiuni excepțional de grave.

În context, prin sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni, din 11 ianuarie 2024, bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a fost recunoscut vinovat de violare de domiciliu și două tentative de omor, fiindu-i stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 20 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 15 septembrie 2021, aproximativ la orele 22:00, fiind în stare de ebrietate alcoolică, prin deteriorarea ușii, a pătruns în casa unei femei, cu care ar fi avut anterior o relație amoroasă. Femeia locuia împreună cu nepotul minor în vârstă de 4 ani. La solicitarea femeii de a părăsi domiciliul, inculpatul a refuzat, numind-o cu cuvinte necenzurate și amenințând-o cu răfuiala fizică. Mai târziu, acesta a scos furtunul de la butelia de gaz și deschizând robinetul buteliei, a aprins gazul, cu ajutorul unor chibrituri, ca rezultat incendiind o încăpere din casă, apoi a părăsit locul infracțiunii. Victima a reușit să se salveze, spărgând geamul și ieșind pe fereastră împreună cu nepotul său. Ulterior, femeia a reușit să stingă focul.

Același inculpat, doi ani mai târziu, la 21 mai 2023, aproximativ la ora 18:00, aflându-se la domiciliul său, amplasat într-un sat din raionul Ialoveni, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în rezultatul unui conflict cu fostul său ginere, a luat un ciocan și i-a aplicat acestuia multiple lovituri în regiunea capului, provocându-i vătămări corporale grave. Acesta nu și-a dus până la capăt intenția de omor, victima reușind să fugă.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share