Alte știri

Un bulgar a încercat să introducă în R. Moldova un Mercedes GLE, furat din Germania. Ce le-a spus polițiștilor de frontieră români

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cetățean bulgar de 47 de ani a încercat să introducă în țară un automobil de lux, marca Mercedes GLE, semnalat ca fiind furat în Germania. Acesta a fost prins, însă, de polițiștii de frontieră români de la punctul de trecere al frontierei Galați, pe sensul de ieșire spre Republica Moldova, care au decis confiscarea bolidului în valoare de 50 000 de euro, transmite Telegraph.md, cu referire la Cotidianul.md

Incidentul a fost înregistrat duminică, 24 ianuarie, în jurul orei 22:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Galați – I.T.P.F. Iași, unde cetățeanul bulgar s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, la volanul unui autoturism marca Mercedes – Benz GLE, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2016.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pentru autoturismul în cauză un certificat de înmatriculare care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, poliţiştii de frontieră români au extins verificările, iar în data de 25 ianuarie 2021, în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Germania, polițiștii au constatat că autoturismul figurează declarat furat, fiind ulterior introdus în bazele de date de autoritățile din Germania, ca bun căutat pentru confiscare.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu are calitatea de proprietar, el doar asigurând transportul autoturismului în Ucraina, în schimbul unei sume de bani şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și tăinuire, iar autoturismul în valoare de un milioane de lei (50.000 de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Citește și: Purtarea măştii FFP2 a devenit obligatorie în Austria. Cât costă o astfel de mască

loading...

Comments are closed.