Concluzia: Omul, dependendent de zahăr, deci de dulce în copilărie, deja e predispus la alcoolism și narcomanie.

Cu toate acestea, astăzi băuturile dulci se promovează ca fiind sănătoase. Ni se spune că de glucoză are nevoie creierul nostru, iar în produsele alimentare „ușoare” lipsa grăsimii se compensează generos cu zahăr. Zahărul se folosește la caramelizarea și vopsirea alimentelor care nici măcar nu presupun gustul dulce (carnea prăjită de exemplu). De aceea, consumul de fructoză a crescut timp de 50 de ani de cinci ori.

În topul produselor care provoacă obezitatea, primele două locuri sunt ocupate de chipsuri și cartofii fri. În rândul băuturilor, cu o mare diferență de puncte, sunt lideri limonadele, băuturile carbogazoase și sucurile.

Dacă e să privim harta diabetului, constatăm că cele mai mari probleme la acest capitol nu se înregistrează în America de Nord, ci în Arabia Saudită, Kuwait, Qatar și Malaezia. De ce acolo sunt cei mai mulți oameni care suferă de diabet? Din cauza climei și culturii.

E foarte cald, iar alcoolul este interzis. Prin urmare, toți beau limonadă rece îndulcită.