Alte știri

Un centru de plasament pentru persoanele cu dizabilități, focar de COVID-19. Printre infectați sunt și angajați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alte 68 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 4 995 cazuri, transmite Telegraph.md

Potrivit ministerului Sănătății a unui nou focar de infecție cu COVID-19, este vorba despre Centrul  de plasament temporar  pentru persoanele adulte cu dizabilități Bădiceni, unde au fost înregistrate 4 cazuri de Covid -19. Trei cazuri sunt din rândul angajaților, iar un caz din rândul beneficiarilor. Din aceste 4 persoane, două se află în tratament la domiciliu, o persoană este internată în SR Soroca și alta este spitalizată în Spitalul de Psihiatrie din Bălți.

La moment, în izolatorul Centrului sunt plasate 13 persoane care se află sub monitorizare. Astăzi, au fost colectate 100 de probe la Covid-19 (96 de beneficiari și 4 din rândul personalului).

În același timp, în cadrul Centrului au fost întreprinse mai multe măsuri de sănătate publică: triajul riguros al beneficiarilor și angajaților prin termometrie, la depistarea semnelor catarale, plasarea persoanelor suspecte/beneficiarilor în izolatorul instituției,  stabilirea contacților din rândul beneficiarilor și angajaților, cu asigurarea monitorizării stării de sănătate, intensificarea regimului de igienizare și dezinfectare a încăperilor, limitarea accesului în grupe, etc.

În Centrul de Plasament Temporar pentru persoanele adulte cu dizabilități Bădiceni sunt 382 de beneficiari și 214 angajați.

Până în prezent, în total 1 980 persoane au fost tratate de COVID-19.

loading...

Comments are closed.