Alte știri

Un cetățean al Israelului a încercat să treacă frontiera pe Aeroportul Chișinău cu trei arme pneumatice cumpărate în Transnistria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost identificat un cetățean al Israelului, care intenționa să transporte peste frontiera Republicii Moldova trei arme pneumatice încărcate și câteva balonașe cu aer comprimat. Incidentul a fost semnalat astăzi, ora 12:00, în timpul controlului de securitate.

Astfel, printre călătorii care s-au prezentat la cursa „Chișinău – Tel Aviv” a fost legitimat și cetățeanul Israelului, în vârstă de 49 de ani. În timpul controlului cu aparatul de raze X-ray şi procesării imaginilor, s-au observat în bagajul de cală obiecte asemănătoare cu arme. Operativ au fost anunțați lucrătorii vamali și de comun s-au extins verificările asupra valizei.

În rezultat, au fost depistate trei arme pneumatice de model „Baikal”, fiecare cu câte 250 de bile din aluminiu, dar și mai multe balonașe cu aer comprimat.

Din primele cercetări s-a aflat că pasagerul le-a achiziționat în regiunea transnistreană, de unde soția este de baștină.

Conform competențelor, cazul și tot materialul acumulat va fi transmis către Serviciul Vamal pentru continuarea cercetărilor.

loading...

Comments are closed.