Social

Un cetățean al Republicii Moldova, membru al Statului Islamic poate petrece 18 ani după gratii pentru organizarea unui atentat terorist în Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cetățean al Republicii Moldova ar putea petrece următorii 18 ani după gratii pentru pregătirea unui atentat terorist în Federația Rusă. Atacul ar fi trebuit să aibă loc în perioada sărbătorilor de iarnă.

Astăzi, Judecătoria din Moscova își va spune verdictul în privința celor 5 bănuiți printre care 4 cetățeni ai Republicii Tadjikistan și Victor Fedorovici, cetățean al Republicii Moldova, transmite 360tv.

În apartamentul închiriat de aceste persoane, forțele de ordine au găsit un arsenal întreg de arme și explozibil. În cadrul interogărilor, aceștia au spus că nu au nici o legătură cu Statul Islamic și nu au idee de ce au fost arestați. Mai mult de atât, aceștia au declarat că au o atitudine negativă față de această organizație teroristă.

Singurul care a a fost de acord să colaboreze cu ancheta a fost moldoveanul Fedorovici. Acesta a recunoscut că a cumpărat un automat care trebuia să îl ofere lui Muhammed, cu care a făcut cunoștință prin intermediul unei rețele de socializare.

Cum s-a aflat ulterior, cei 5 au fost pregătiți în taberele Statului Islamic, unde au învățat tehnicile conspiraționiste pentru a face față presiunilor din partea poliției.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.