Un cetățean din Muntenegru prins cu permis de conducere fals la trecerea frontierei moldo-române

În data de 27 iunie 2024, în punctul de trecere a frontierei Costești s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de ieșire din R. Moldova, un cetățean al Republicii Muntengru de 46 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Croația.

La controlul de frontieră, printre documentele prezentate a fost și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Muntenegru. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. În rezultat, s-a constatat că permisul nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.

La audiere, străinul a declarat că anterior a deținut un permis de conducere eliberat de autoritățile din Rusia care mai apoi a fost pierdut. Ulterior i s-a întocmit un certificat în baza căruia și-a perfect un permis nou în Muntenegru.

În cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals în acte oficiale.

Total
0
Shares
Total
0
Share