Un cetățean francez a murit în timp ce încerca să ajungă pe jos la cosmodromul rusesc Baikonur din Kazahstan

Un cetăţean francez a murit în Kazahstan, după ce i s-a făcut rău în timp ce încerca să se ducă pe jos la cosmodromul rus Baikonur împreună cu alt francez, relatează RIA Novosti care citează o sursă anonimă. Potrivit sursei citate, victima a murit luni din cauza deshidratării, scrie Digi24.ro

Cotidianul rus Izvestia scrie că cei doi francezi, în vârstă de 25 şi 27 de ani, au luat un zbor de la Paris la Almatî, în Kazahstan, pentru a asista la decolarea unei navete spaţiale.

Potrivit ziarului, cei doi tineri au traversat deşertul la o temperatură de 32°C. Unul dintre ei a început să se simtă slăbit şi să sângereze pe nas. Însoţitorul său l-a părăsit pentru a se duce să caute ajutor la poliţia locală.

Când au ajuns ajutoarele, bărbatul era deja mort. Cosmodromul Baikonur, închiriat de Rusia, este situat în Kazahstan, într-o zonă de stepă, deșertică și izolată. Frecventat anterior de turiștii occidentali, după invadarea Ucrainei este deschis doar pentru cetățenii ruși. Construită în 1956, această legendară bază a permis Uniunii Sovietice să lanseze primii săi sateliți în spațiu, precum și primul om.

Total
0
Shares
Total
0
Share