Alte știri

Un cetățean moldovean a fost reținut cu acte false la trecerea frontierei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cetățean moldovean este documentat pentru deținerea și folosirea actelor falsificate, transmite Telegraph.md

Bărbatul a fost identificat ieri, 11 mai curent, în punctul de trecere a frontierei Tudora.

La intrarea în țară, pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat s-a prezentat un moldovean de 56 de ani, la volanul unui camion de model Man. În cadrul verificărilor de rigoare, polițiștii de frontieră au depistat modificări mecanice a termenului de valabilitate pentru asigurările auto.

Rectificările erau executate atât pentru capul de tractor, cât și pentru remorca de model Schwarzmuller, ambele documente ar fi eliberate de autoritățile române. Ca urmare a controlului în linia a doua, ceea ce presupune verificări amănunțite cu ajutorul tehnicii din dotare, angajații Poliției de Frontieră au constatat prezența mai multor semne de contrafacere a Cărților Verzi.

Șoferul nu a acceptat colaborarea cu oamenii legii, refuzând să facă declarații la cele depistate.

Actele contrafăcute au fost ridicate și transmise spre expertiză. În continuare, cazul este cercetat de către polițiști de frontieră din Direcția regională EST. Conform prevederilor art.361 alin.1 Cod Penal al Republicii Moldova, conducătorul auto riscă amendă în mărime până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Citește și: 19 pacienți dintre cei infectați cu COVID-19 sunt în stare extrem de gravă. Care este starea celorlalți

loading...

Comments are closed.