Un cetățean turc care și-a pierdut actele în Moldova, a încercat ilegal să treacă frontiera de stat

Polițiștii de frontieră au surprins o persoană în timp ce înainta spre ieșirea din țară pe podul ce leagă cele două maluri ale Prutului din Ungheni.

Persoana s-a dovedit a fi cetățean al Republicii Turcia, care după o sărbătoare ar fi pierdut actele de călătorie și, astfel, a încercat ilegal să ajungă în România.

În după-amiaza zilei de ieri, 7 septembrie 2023, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni responsabilă de paza podului de fier Eiffel a observat bărbatul care se deplasa pe calea ferată. La apropierea polițistului de frontieră către acesta pentru verificările de rigoare, a fost imposibilă discuția, bărbatul fiind vorbitor de o limbă străină. Cercetările au continuat la sediul Sectorului unde s-a aflat că persoana este cetățean al Republicii Turcia, în vârstă de 62 de ani, având o xerocopie a pașaportului temporar.

Din cercetările ulterioare, străinul a intrat legal în Republica Moldova la începutul lunii septembrie curent și există o notificare precum că acesta a informat autoritățile despre pierderea documentelor.

Totodată, conform declarațiilor, bărbatul a explicat că documentele le-a pierdut la o sărbătoare cu niște cunoscuți, însă având locul de trai în România și-a dorit să ajungă în statul vecin.

Pentru fapta sa, persoana riscă cercetare penală privind comiterea infracțiunii de tentativă a trecerii ilegale a frontierei de stat. Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share