Actual

Un cetățean turc dat în căutare internațională a fost extrădat de autoritățile moldovenești: Împreună cu alți cetățeni moldoveni ajutau persoane să ajungă în Uniunea Europeană cu acte false

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cetățean al Turciei dat în căutare internațională pentru organizarea migrației ilegale a fost extrădat astăzi de autoritățile moldovenești. Potrivit forțelor de ordine, acesta, împreună cu alți cetățeni moldoveni ajutau persoane din țările de risc să ajungă în Uniunea Europeană cu ajutorul actelor false.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit poliției, grupul criminal era bine organizat, iar fiecare membru avea un rol clar definit: identificarea cetățenilor străini, confecționarea documentelor oficiale false, preponderent a pașapoartelor străine, vize, care ar fi pretins emise de autoritățile Turciei.

Aceștia organizau intrarea, șederea și transportarea cetățenilor străini spre Uniunea Europeană, tranzitând Republica Moldova. La fel, teritoriul Republicii Moldova era utilizat pe post de punct de staționare temporară cât timp erau confecționate documentele oficiale false.

Conform probelor acumulate s-a stabilit că pentru serviciile grupului criminal victimele migrației ilegale urmau să achite fiecare câte 7000 Euro.

Pe faptul celor stabilite, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest și procurori din cadrul Procuraturii raionului Hîncești au desfășurat acțiuni speciale de investigație și urmărire penală fiind acumulate probe în acest sens și documentată activitatea membrilor grupului criminal.

Astfel, în luna octombrie 2021 pe numele cetățeanului turc a fost pornit un dosar de căutare internațională în vederea stabilirii locului aflării acestuia, dar și reținerea lui ulterioară pentru extrădare. Drept urmare, autoritățile bulgare au anunțat despre localizarea și reținerea cetățeanului Turciei, lansarea procedurii de extrădare a persoanei și transmiterea acestuia autorităților Republicii Moldova pentru continuarea investigațiilor.

La 6 mai 2022 prin Aeroportul Internațional Chișinău, cetățeanul Turciei sub escorta angajaților INTERPOL a fost predat autorităților de drept ale Republicii Moldova.

 

loading...

Comments are closed.