Alte știri

Un chișinăuian a furat portmoneul unei femei în timp ce se deplasau cu același microbuz

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 36 ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de către polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă de comun cu polițiștii Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unei pungășii.

Cazul a avut loc la data de 26 iulie, individul în timp ce se deplasa cu rutiera cu nr. 103 pe pe itinerarul str. Burebista cu bd. Dacia, pe ascuns a sustras din geanta unei doamne în vârstă de 30 de ani, portmoneul în care se aflau mijloace bănești și actele de identitate. Ulterior doamna în timp ce a dorit să coboare a observat portmoneul la individ în mână, imediat solicitând intervenția poliției.

Bărbatul a fost escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. Acesta anterior a mai fost judecat de mai multe ori pentru infracțiuni analogice.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

loading...

Comments are closed.