Alte știri

Un conațional a încercat să introducă în țară un microbuz cu numere de înmatriculare neveridice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un conațional documentat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest pentru că a încercat să introducă în țară un microbuz cu numere de înmatriculare neveridice. Incidentul s-a înregistrat în noaptea de 26 aprilie curent în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

La controlul de frontieră s-a prezentat un bărbat de 56 de ani pentru a i se autoriza intrarea în țară. Acesta era la volanul unui Mercedes Sprinter, ce tracta pe remorcă un alt mijloc de transport și se întorcea din Belgia. În timpul verificărilor actelor de călătorie polițiștii de frontieră au observat că există unele neclarități în documentele de însoțire ale autoturismului transportat. Astfel, s-a dispus efectuarea controlului suplimentar cu tehnica din dotare. În rezultat, s-a stabilit că plăcuțele de înmatriculare nu sunt autentice, acestea având semne rezonabile de falsificare.

La audieri, bărbatul a declarat că în timp ce se îndrepta spre Republica Moldova a fost telefonat de un alt conațional să transporte microbuzul în țară, fiindcă este defectat și urmează să-l repare în țară. Cât privește neregulile depistate de către polițiștii de frontieră, șoferul nu cunoaște.

În repercusiune, pe numele conaționalului a fost întocmit proces verbal de constatare. Mijlocul de transport a fost indisponibilizat, iar actele acestuia și plăcuțele de înmatriculare au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice. În dependență de rezultatele acesteia se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

loading...

Comments are closed.