Alte știri

Un concert de Rahmaninov va avea loc la Sala cu Orgă din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un concert cu genericul ”O seară Rahmaninov” va avea loc mâine, 12 aprilie, începând cu ora 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău.

În cadrul evenimentului, sopranele Diana Axenti și Natalia Moscovciuc, tenorul Serghei Pilipețki și baritonul Vitali Maciunchi vor interpreta romanțe de Serghei Rahmaninov. La pian – Olga Iuhno, scrie moldpres.

În aceeași zi, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul ”Cântec de leagăm pentru bunici” de D. Matcovschi, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”A venit un bărbat și o femeie” de S. Zlotnikov și la 18.30, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” – spectacolul ”Cavaleria rusticana” de Pietro Mascagni.

Vineri, 13 aprilie, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță,  la Teatrul Republican ”Luceafărul” – spectacolul ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian și la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”O poveste foarte simplă” de Maria Lado.

Tot vineri, la 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc un concert vocal-simfonic cu genericul ”Maestrul Mihail Secichin la 75 de ani și discipolii”. Alături de omagiat vor fi dirijorii Vladimir Andrieș și Dumitru Cârciumaru, soliștii Lilia Șolomei, Petru Racoviță, Natalia Margarit, Ghiulnara Raileanu, Lilia Lavriv, Iurie Portnâh și Tatiana Gavriliță, Alexandru Prigalo și Inna Hatipova (pian), Anastasia Gusarova (flaut), Vladislav Secichin (violă) ș.a. Ei vor fi acompaniați de Orchestra combinată a Companiei ”Teleradio-Moldova” și a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”.

În program vor răsuna creații Mozart, Fouré, Borne, Saint-Saens, Offenbach, Verdi, Dvorak, Ceaikovski, Rimski-Korsakov, Dunayevsky, Luxemburg, Timofeev ș.a.

loading...

Comments are closed.