Un condamnat la 13 ani de închisoare a fost reținut în timp ce traversa ilegal frontiera de stat

Un condamnat la 13 ani de închisoare a fost reținut în timp ce traversa ilegal frontiera de stat. Bărbatului i-a reușit să se ascundă peste hotarele țării timp de șapte ani, ca la revenirea acasă să fie prins de polițiștii de frontieră din Direcția regională EST.

La existența informației operative, precum că un tânăr moldovean anunțat în căutare internațională ar urma să revină în mod fraudulos în Republica Moldova, au fost intensificate patrulările la frontiera de stat. Ca rezultat, în data de 11 decembrie a.c., pe direcția localităților Săiți (MDA) – Lesnoe (UA) un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Săiți de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale EST au acționat pentru reținerea unei persoane identice cu cea căutată. A fost văzută în timp ce traversa ilegal hotarul moldo-ucrainean și în momentul avansării spre interiorul țării, polițiștii de frontieră au reținut bărbatul. Acesta este locuitor al raionului Căușeni, în vârstă de 33 de ani.

Din cercetările ulterioare s-a constatat că tânărul a părăsit ilegal teritoriul Republicii Moldova în anul 2013, fiind motivat de sentința luată în privința sa – 13 ani de închisoare în penitenciar de tip închis pentru comiterea unei infracțiuni prevăzute de art. 145 alin.2 lit.i) și j) (omor intenționat săvârșit de două sau mai multe persoane cu o deosebită cruzime).

În prezent, pe numele acestuia a fost pornită încă o cauză penală pe faptul de trecere ilegală a frontierei de stat (art.362, alin.1 CP al RM). Totodată, organul de urmărire penală al Poliției de Frontieră urmează să se autosesizeze pe încălcarea frontierei de stat, săvârșită acum șapte ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share