Un copil a fost rănit grav după ce o poartă de fotbal a căzut peste el la Tiraspol

La Tiraspol, un băiat de 11 ani a fost rănit de o poartă de fotbal care a căzut peste el. S-a întâmplat în curtea unui bloc de locuințe din zona centrului comercial „Orhideea”, scrie IPN

Presa din regiunea transnistreană scrie că băiatul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral închis, contuzie cerebrală și o leziune oculară. A fost în secția de chirurgie, iar medicii spun că viața sa nu este în pericol.

Surse locale informează că porțile de pe acest teren au mai căzut pe copii și în trecut.

Și în dreapta Nistrului au avut loc mai multe cazuri similare. Pe 31 mai 2023, un minor de 15 ani a decedat după ce peste el a căzut o poartă de fotbal. Tragedia a avut loc pe un teren de fotbal din sectorul Ciocana. Adolescentul se afla cu alți minori pe terenul de fotbal când s-a agățat cu mâinile de poartă. Într-un moment, construcția a cedat și a căzut peste băiat. Minorul a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar nu a supraviețuit.

În aprilie anul curent, un copil de 7 ani din raionul Sângerei a ajuns la spital în stare gravă după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. S-a întâmplat sub privirile mamei, care a venit să urmărească meciul pe stadionul din localitate. Băiatul a fost transportat de urgență la spitalul raional, iar apoi a fost transferat la Chișinău. Ministra sănătății, Ala Nemerenco, a venit atunci cu un apel către toate autoritățile publice locale, școlile și alte instituții în a căror administrare sunt terenurile sportive, inclusiv de fotbal. „Vă rugăm mult să realizați o verificare a siguranței instalării porților de fotbal pentru a preveni accidentele grave, în special cu implicarea copiilor. Iarăși copil în stare gravă, 7 anișori, spitalizat la Institutul Mamei și Copilului, peste care a căzut poarta de pe stadion. Da cât se mai poate?!”, remarca ministrul.

Total
0
Shares
Total
0
Share