Social

Un copil de 10 ani din Leova a alertat 112, mințind că în clădirea Curții de Apel ar fi o bombă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un copil de zece ani din raionul Leova a sunat la 112 și a alertat forțele de ordine precum că în sediul Curții de Apel Chișinău ar fi instalat un obiect exploziv. După ce a fost identificat, minorul le-a declarat polițiștilor că a vrut să facă o glumă și nu și-a dat seama de consecințe.

„Pe 24 martie curent, la serviciul unic 112, a parvenit un apel telefonic anonim, prin care a fost comunicat că în sediul Curții de Apel Chișinău este instalat un dispozitiv explozibil.

La fața locului imediat s-au deplasat și intervenit toate serviciile specializate, care au evacuat angajații și au încercuit zona. În urma cercetărilor demarate, nu s-a depistat nimic suspect”, informează Poliția capitalei.

Ca urmare a acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, a fost identificat autorul apelului. Acesta s-a dovedit a fi un copil de 10 ani, originar dintr-o localitate a raionului Leova. Minorul fiind audiat de polițiști în prezența părinților și-a recunoscut vinovăția, comunicând că ar fi făcut o glumă fără a-și da seama de consecințe.

Deoarece băiatul este minor, răspunderea pentru încălcarea legislației o vor primi părinții minorului. Aceștia riscă o amendă în mărime de la 450 la 900 de lei sau muncă neremunerată de la 40 la 60 de ore.

În acest context, Poliția Capitalei face apel către părinți să supravegheze permanent copiii.

Citește și: VIDEO // Unde și cum se desfășoară a doua zi de patrulare comună a echipelor formate din militari și polițiști

loading...

Comments are closed.