Alte știri

Un copil de 12 ani a murit în urma cutremurului din Croația. Alte zeci de persoane au fost rănite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au fost momente de spaimă în Croaţia unde un cutremur cu magnitudine peste 6, cel mai puternic din acest an, a lovit centrul ţării. La scurt timp s-a produs și o replică de 4,5 pe Richter. Primarul din Petrina, localitatea în care s-au prăbușit cele mai multe clădiri, a confirmat moartea unui copil și rănirea a cel puțin 20 de persoane, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Și Associated Press informează, citând radioul croat HRT, că un copil a murit în cutremurul din Petrinja: „O fată a murit și există răniți în interiorul clădirilor prăbușite”.

„Orașul meu a fost distrus complet”, a spus și primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic într-o declarație difuzată de HRT TV: „Este ca Hiroshima, jumătate din oraș nu mai există”.

Seismul de magnitudine peste 6 s-a produs la câteva zeci de kilometri de capitala Zagreb, la 10 kilometri adâncime şi a provocat prăbuşirea mai multor case din Petrina. Mai multe persoane sunt încă prinse sub dărâmături, notează Aljazeera.

Sute de soldaţi au fost trimişi acolo, unde au ajuns şi preşedintele şi premierul ţării. Afectată serios este şi o altă localitate din apropiere, al cărei spital nu mai poate fi folosit din cauza distrugerilor masive.

Imaginile difuzate imediat după seism de televiziunile croate arătau pompieri care încercau să îndepărteze resturile pentru a ajunge la mașina îngropată. Un bărbat și un băiețel au fost în cele din urmă salvați din mașină și transportați la spital.

Seismologul croat Kresimir Kuk a descris cutremurul ca fiind „extrem de puternic”. El i-a avertizat pe oameni să se ferească de clădirile vechi și să se mute în zonele mai noi ale orașului.

În Capitală, oamenii au fugit pe străzi și în parcuri de teamă. Mulți ar fi părăsit Zagrebul, ignorând interdicția de călătorie impusă din cauza focarului de coronavirus.

Citește și: FOTO // Poliţia spaniolă a descoperit un depozit plin cu obiecte naziste şi a arestat trei presupuşi lideri ai unei reţele internaţionale de trafic de armament

loading...

Comments are closed.