Externe

Un copil din China, în vârstă de 3 ani, a fost diagnosticat cu ciumă bubonică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alertă în provincia chineză Yunnan. Un copil în vârstă de 3 ani a fost diagnosticat cu ciumă bubonică. Autoritățile au declanșat anchete epidemiologice, au impus carantina locală și au început să măsoare temperatura oamenilor, informează Daily Mail, citat de Libertatea.

Micuțul are simptome ușoare și se află într-o stare stabilă, sub tratament. În acest moment, nu este clar cum s-a infectat, însă depistarea cazului s-a realizat după un program de screening la nivel național. D

escoperirea vine după ce Mongolia Interioară, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză, aflată la granița cu Mongolia și Rusia, a raportat, în luna august, două decese cauzate de ciumă bubonică. Acest lucru a determinat autoritățile să închidă anumite localități și să-i carantineze pe localnici.

În prezent, în China, boala s-ar putea răspândi din Mongolia, care a anunțat că minimum 17 din cele 21 de provincii ale sale sunt expuse riscului de ciumă bubonică.

Cunoscută sub numele de „Moartea Neagră” în Evul Mediu, ciuma bubonică este una dintre cele mai devastatoare boli din istorie. În secolul al XIV-lea, ea a a ucis aproximativ 100 de milioane de oameni.

Citește și: Un bărbat din Mongolia a murit de ciumă bubonică. Este al treilea deces în ultimele luni

loading...

Comments are closed.