Actual

Un copil din R. Moldova, depistat cu COVID-19-Delta Plus pe un aeroport din Israel

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primul caz de infecție cu o nouă mutație a tulpinii de coronavirus AY.4.2, care a apărut la mijlocul verii în mai multe țări europene, a fost depistat la un copil de 11 ani originar din R. Moldova pe aeroportul din Israel, transmite Tass.ru, care citează postul de televiziune I24.

Potrivit sursei citate, virusul a fost detectat marți, 19 octombrie, în timpul unui control pe aeroportul Ben Gurion din Israel la un copil de 11 ani care zburase din R. Moldova. Astfel, reprezentanții Ministerului Sănătății din Israel au confirmat oficial primul caz de infecție cu varianta AY.4.2, menționând că persoana infectată nu a contactat cu nimeni după întoarcerea în Israel și este izolată, scrie zdg.md

AY.4.2, pe care unii o numesc „Delta Plus”, conține mutații care ar putea oferi avantaje supraviețuirii virusului. La ora actuală se fac teste pentru a înțelege cât de mare e amenințarea reprezentată de această mutație. Experții spun că este puțin probabil să se răspândească mult mai rapid sau să scape de vaccinurile actuale. AY.4.2 nu este considerată deocamdată o variantă de îngrijorare sau o variantă în curs de investigare – categoriile atribuite variantelor și nivelul de risc asociat acestora.

Varianta Delta originală a fost clasificată ca o variantă de îngrijorare în Marea Britanie în mai 2021 după depășirea variantei Alpha pentru a deveni tipul dominant de Coronavirus în circulație. Experții au identificat AY.4.2 în iulie 2021.

Această ramură a variantei Deltei a crescut lent de atunci. Până în prezent, nu există niciun indiciu că este considerabil mai transmisibilă ca urmare a acestor schimbări, dar este ceva ce studiază experții.

În decembrie, Israel a lansat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume iar de atunci, peste 62% din populația țării este vaccinată cu cel puțin o doză a serului anti-Covid și peste 57% cu ambele doze.

loading...

Comments are closed.