Un copil din raionul Orhei a fost diagnosticat cu rujeolă

Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ a anunțat astăzi că a fost confirmat de laborator un caz de rujeolă la un copil în vârstă de 8 ani din raionul Orhei.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a precizat că la agenție sunt înregistrate și sunt în proces de investigare alte trei cazuri suspecte, la copii din raioanele Fălești (de 3 ani), Orhei (de 9 luni) și Ceadîr-Lunga (de 9 ani).

“Cazurile menționate, inclusiv cel confirmat, nu au legătură epidemiologică între ele”, a menționat sursa citată.

Potrivit ANSP, inițial, copilul din Orhei a fost spitalizat cu infecție a căilor respiratorii, după care au apărut erupțiile și febră, specifice rujeolei. Boala se manifestă în formă ușoară, fără complicații. În urma anchetării cazului confirmat, au fost stabilite persoanele contactate, care se află sub monitorizarea medicului de familie.

Datele ANSP arată că, pe parcursul anilor 2021 și 2022, nu au fost înregistrate cazuri de rujeolă, iar pe parcursul anului 2023 au fost confirmate trei cazuri de rujeolă (un caz – în luna mai, la un bărbat de 43 de ani și două cazuri – în luna decembrie, la copii de 3 ani).

Total
0
Shares
Total
0
Share