Externe

Un criminal italian condamnat pe viață păcălește pentru a patra oară sistemul: a primit o zi liberă, dar nu s-a întors la închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un italian condamnat pentru mai multe crime a reușit să păcălească din nou sistemul penitenciar. Este pentru a patra oară când primește o zi liberă, dar nu se mai întoarce la închisoare, relatează The Guardian.

Nu este pentru prima dată când Mastini face acest lucru. El a plecat în 2017 din închisoarea Fossano din Piemont, nordul Italiei, când a primit o permisie de o zi, și nu s-a mai întors. Cu trei ani înainte, profitase de o permisie similară pentru a merge la un concert Prodigy la Roma.

Mastini, născut în provincia Bergamo, a terorizat Roma în anii 1970 și 1980 cu o serie de infracțiuni, inclusiv crime, răpiri și spargeri. De asemenea, a fost cercetat pentru implicarea în moartea regizorului italian Pier Paolo Pasolini în 1975, crimă pe care a nega-o.

Mastini a comis prima crimă la vârsta de 15 ani, când a ucis un șofer de tramvai în timpul unui jaf.

Prima evadare din închisoare a lui Mastini, tot în timpul unei zile libere, acordată pentru bună purtare, a avut loc în 1987. Atunci a fost fugar timp de mai multe săptămâni, în care a comis și câteva jafuri.

Acum, sindicatele polițiștilor și-au exprimat nemulțumirea pentru ultima permisie acordată lui Mastini.

Legislația care le permite să iasă din închisoare unor oameni care în mod clar nu ar trebui să beneficieze de acest lucru ar trebui schimbată.Nu numai pentru familiile victimelor trebuie să fe avertizate de fiecare dată, reînnoindu-leastfel durerea, ci și pentru că sentimentul că acești oameni nu sunt pedepsiți subminează profund credibilitatea statului”, spus Vincenzo Chianese, șeful sindicatului Polizia Equilibrio e Sicurezza.

loading...

Comments are closed.