Alte știri

Un cutremur de 6,5 grade produs în statul Nevada s-a resimțit la peste 500 km distanță

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un puternic cutremur de pământ cu magnitudinea 6,5 s-a produs vineri dimineaţă într-o regiune izolată şi slab populată din statul american Nevada, situată la jumătatea distanţei dintre oraşele Reno şi Las Vegas, au anunţat reprezentanţii Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), citaţi de Reuters.

Deocamdată nu au fost raportate victime şi nici pagube materiale, potrivit Biroului Şerifului din districtul Nye, relatează Agerpres.

Seismul s-a produs la 57 kilometri nord-vest de Tonopah, reşedinţa districtului Nye, la o adâncime de 7,6 kilometri, au raportat specialiştii de la USGS.

Cutremurul a fost resimţit până la Sacramento, în California, un oraş aflat la o distanţă de 563 de kilometri, potrivit unor mesaje publicate pe reţelele de socializare.

Districtul Nye, situat la 320 de kilometri nord de Las Vegas, include o porţiune din Parcul Naţional Death Valley (Valea Morţii). Populaţia sa este de doar 43.000 de locuitori, care trăiesc răspândiţi pe un teritoriu echivalent cu suprafaţa combinată a statelor americane Vermont şi New Hampshire.

Citește și: Alertă la Veneţia după un incendiu într-o uzină chimică. Sunt victime

loading...

Comments are closed.