Un deputat PAS ar putea demisiona în următoarele zile. Are termen limitat pentru a lua o decizie

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Gheorghe Agheorghiesei, ar putea depune cerere de demisie, după ce a fost ales în calitate de primar al comunei Vărzărești din raionul Nisporeni, transmite IPN.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Gheorghe Agheorghiesei de la PAS a acumulat în turul II al alegerilor 52,81% din voturile alegătorilor. Contracandidatul său, Constantin Ungureanu, care a mers în cursă independent, a reușit să acumuleze 47,19% din sufragii.

Gheorghe Agheorghiesei urmează să aleagă între cele două funcții – de parlamentar și de primar. Mandatul de deputat este incompatibil cu funcția de președinte al Republicii Moldova, funcția de membru al Guvernului, funcția de avocat al poporului și funcția de ales local. Incompatibilitatea intervine în cazul exercitării oricărei alte funcții remunerate, inclusiv a funcției acordate de un stat străin sau organizație internațională, cu excepția activității didactice și științifice desfășurate în afara programului stabilit.

Total
0
Shares
Total
0
Share