Politic

Un deputat PAS atacă: “Curții Constituționale nu i-a ajuns înțelepciune să fie de partea populației“

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi a venit cu o reacție, după ce Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțional decretul prin care Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavrilița repetat la funcția de prim-ministră, scrie tv8.md

În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Mihai Popșoi a spus că decizia de astăzi nu a hotărât criza politică, dar a agravat-o. „Curții Constituționale nu i-a ajuns înțelepciune să fie de partea populației. Problema se putea de hotărât. Pentru noi calea este clară, fie alegeri anticipate, fie oponenții noștri din Legislativ merg împotriva populației și președintelui ales. Să vedem pe cine vor alege oamenii”, a declarat deputatul.

De cealaltă parte, deputatul Partidului Democrat Dumitru Diacov a spus că: CCM nu trebuie să fie de partea sau nu a oamenilor, trebuie să se conducă de textul Constituției, fără emoții. Cred că decizia le-a lăsat pe ambele părți nemulțumite. Acum mingea este la Maia Sandu, sper că va face consultări cu deputații și vom ieși demn din acestă situație”.

Legislatorul socialist Vasile Bolea a declarat că CCM nu trebuie să fie de partea Parlamentului sau a populației ci garantul respectării Constituției, iar decizia de astăzi a pus punct în acest spor.

Amintim că după decizia CCM, Platforma Demnitate și Adevăr și-a reiterat apelul privind asumarea guvernării, a chemat la negocieri partidele proeuropene și la consultări cu președinta Maia Sandu.

Președintele socialiștilor Igor Dodon a declarat că magistraților a fost previzibilă, dar, în același timp alarmantă.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a declarat că decizia CCM a fost „dezlegare mult așteptată” și că fracțiunea pe care o reprezintă „nu va vota niciun Guvern susținut de Șor și transfugi”.

Liderul grupului „Pro Moldova” Andrian Candu speră că politicienii vor avansa în procesul de desemnare a unui premier, după decizia CCM.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” au spus că această decizie o obligă pe președintă să se supună deciziei Parlamentului și confirmă ceea ce era evident.

loading...

Comments are closed.