Alte știri

Un deputat român va cere Consiliului UE să explice vizita lui Peter Michalko la Bălți: “Asocierea cu Usatîi compromite vectorul european”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ciprian Ciubuc, deputat în Parlamentul României, anunță că va cere Consiliului Uniunii Europene să explice vizita lui Peter Michalko la Bălți, în plină campanie electorală, unde s-a văzut cu Renato Usatîi și a cochetat cu acesta prin capitala de nord a țării.

Oficialul român susține că această vizită compromite vectorul european, iar asocierea cu personajul dubios Renato Usatîi nu poate fi acceptată.

“Rolul ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, nu este acela de a legitima personaje politice nocive precum Renato Usatâi. Prezența ambasadorului la Bălți este una fără mandat de a reprezenta și un act de implicare personală în bătălia politică din al doilea stat românesc.

Se legitimează în fals ideea că Renato Usatâi ar reprezenta o opțiune, lucru care nu este adevărat: pentru Uniunea Europeană, pentru bunul mers al Republicii Moldova, Renato Usatâii este exclus din lista de opțiuni.

Voi cere în mod oficial o poziție direct de la Bruxelles cu privire la această intervenție deoarece asocierea cu personaje dubioase afiliate Federației Ruse sau structurilor infracționale din al doilea stat românesc nu face decât să compromită vectorul european al Republicii Moldova. Nu am dori să credem că Federația Rusă are agenți la buna dispoziție tocmai în centrul Europei”, a declarat Ciubuc.

Amintim că Peter Michalko și alți Ambasadori europeni acreditați în țara noastră au participat la un eveniment organizat de Renato Usatîi, candidat la parlamentare, de recepționare a celor 11 troleibuze fără fir pentru Bălți, achiziționate cu sprijinul UE și statelor sale membre, în cadrul fondului T5P.

loading...

Comments are closed.